Sgk 4a nedir

4a sigorta: 4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK'ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.Jan 13, 2022

4 A kadrosu ne demek?

4A NEDİR? 4A memur olarak bilinen çalışanlardır. Görevi “Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilenler, bu Kanunun uygulanmasında memur sayılır.” şeklinde tanımlanmıştır.

4A hangi meslekler?

Bu kadro grubunda mühendis, hemşire, sağlık memuru, teknisyen, veznedar, koruma ve güvenlik görevlisi, ambar memuru, VHKİ vb. kişiler yer almaktadır.

4A hizmet dökümü nedir?

4A hizmet dökümü, her sigortalı çalışanın ulaşabileceği bir hizmettir. Bu hizmet dökümü üzerinden sigorta bilgisi, ilk sigorta başlangıç tarihi ve işe giriş çıkış tarihlerine, prim bilgisi gibi sigorta hakkındaki bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.

Memurlar 4 a mı 4 B mi 4 C mi?

4A, 4B, 4C NE DEMEKTİR ? 5510 sayılı kanuna göre 4a sskılardır, 4b bagkurlular 4c emekli sandıgı. 657 devlet memurları kanuna göre 4a kadrolu memur (5510 un 4c si), 4b sözleşmeli personel (5510 un 4a sı olan ssk dan yatar primleri) 4c ise gecici işcidir…

4 a kapsamında olmayan sigortalı ne demek?

Eski sistemde 4/a olarak yer alan, SSK'ya prim ödeyen çalışanları kapsayan sistem, işyerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaz. 4/a olan kavram daha sonrasında 5510 sayılı yeni çıkan yasa ile birlikte SGK kapsamına alınarak bu yeni düzenleme sonucunda bu sınıfa 4A adı verilir.

Kamuda 4A ne demek?

4a sigorta: 4a sigortası, Eskiden Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) çatısı altında olan ve SSK'ya prim ödeyenleri dahil eden bir sigortaydı. Ancak SSK, SGK'ya bağlandığında halk arasında bilinen SSK sigortası da 4a sistemi adını aldı. 4a sisteminin kapsamı ise özel bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişilerdir.

Devlet kadroları nelerdir?

Memur sınıfları şu şekildedir;

  • Genel idare hizmetler sınıfı
  • Teknik hizmetler sınıf.
  • Sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfı
  • Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı
  • Avukatlık hizmetleri sınıfı
  • Din hizmetleri sınıfı
  • Emniyet hizmetleri sınıfı
  • Jandarma hizmetleri sınıfı