Kanal tedavisi niçin yapılır

Kanal tedavisi çürük ya da çeşitli travmalar sonucu diş kökünün etkilendiği durumlarda uygulanan bir yöntemdir. Buradaki amaç diş kaybını önlemek, dişin normal fonksiyonlarını yerine getirerek çene kemiğinde aktif kalmasını sağlamaktır.

Kanal tedavisi gerektiren diş nasıl anlaşılır?

Kanal tedavisi gerektiren durumlara ilişkin bazı belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yüz ve boyunda şişlik.
  • Özellikle sıcak veya soğuğa karşı kalıcı diş hassasiyeti.
  • Çiğneme ya da ısırma esnasında ağrı
  • Diş etlerinde sivilce benzeri yara oluşumu.
  • Çatlamış dişler.
  • Diş etinin şişmesi.
  • Yansıyan diş ağrısı
  • Derin çürükler.

Kanal tedavisi ne zaman uygulanır?

Kanal tedavisi genellikle çürük veya derin kırıkların meydana geldiği dişlere uygulanır. Fakat travmaya bağlı gelişen bazı durumlarda da yine dişlere kanal tedavisi uygulanabilmektedir.

Kanal tedavisi zor oluyor mu?

1-Kanal tedavisi zor ve kompleks bir tedavidir. Kök kanalı denilen bu boşluk içinde dişin gelişiminden, beslenmesinden ve savunmasından sorumlu dişe canlılık veren pulpa adı verilen bir bağ dokusu bulunuyor. Bu doku çeşitli nedenlerle iltihaplanabiliyor veya mikroorganizmaların yerleşmesi ile enfekte olabiliyor.

Kanal tedavisi ücreti ne kadar?

Güncel muayene ve tedavi ücreti tarifesine göre tek köklü bir dişin kanal tedavisi fiyatları 2022 yılında 1000 TL ile 1500 TL aralığındayken, ileri düzey tedavi gerektiren dişlerde kanal tedavisi fiyatları 2000 TL ile 3000 TL arasında değişmektedir.

Kanal tedavisi yaptırmazsam ne olur?

Kanal tedavisini yaptırmazsam ne olur? Enfekte olmuş diş, dişin kök kanalına yayılmasına ve enfekte olmasına neden olur. Tedavi edilmezse enfeksiyon yayılabilir ve apse oluşabilir. Apse varlığı, enfeksiyonun çene kemiğine ve çevre dokulara yayıldığının bir göstergesidir.

Kanal tedavisinde dişin içine ne konuluyor?

Kanal tedavisi ciddi bir şekilde çürüyen veya enfekte olan bir dişi onarmak ve kurtarmak için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Kanal tedavisi işlemi sırasında, sinir ve diş özü (pulpa) alınır, dişin iç kısmı temizlenir ve doldurulur.

Kanal tedavisi hangi aşamada yapılır?

Kanal tedavisi aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz; pulpa dokusu çıkartılırken öncelikli olarak dişin şekillendirilmesi, yıkanması, kurulanması ve bunun akabinde kök kanallarının dezenfekten bir madde ile temizlendikten sonra kapatılması, doldurulması ve daha sonrasında üzerinin dolgu işlemiyle porselen kaplama ile …