Ginseng extract faydaları

Ginseng güçlü antioksidan özelliği sayesinde bağışıklık sistemini koruyor, hastalıklara karşı vücuda destek oluyor. Ginseng adaptojen bir bitki sayıldığından, vücutta dengeleyici bir etki yaratıyor, bu sayede vücudu sinir ve stresten koruyor.Mar 27, 2017

Panax Ginseng Extract nedir?

Ginseng kökü 6 yıllık bir yetiştirme süresinden sonra hasat edilir, tedavi amaçlı kullanılan da bitkinin bu bölümüdür. Anavatanı Güney Kore olan ginseng, Amerika, Çin, Rusya, Sibirya ve Hindistan'da da yetiştiriliyor. Ama bilinen en etkili türü, Güney Kore'de yetişen Panax Ginseng'tir. … Ginseng antioksidan bir bitkidir.

Korean Panax ginseng ne işe yarar?

Yatıştırıcı, afrodizyak, antidepresan, idrar söktürücü, bağışıklık sistemini uyarıcı gibi birçok özelliği olduğu; diyabet, Alzheimer, erektil disfonksiyon (sertleşme bozukluğu), enfeksiyonlar gibi sağlık problemlerinin tedavisinde etkili olduğu iddia edilmektedir.

Ginseng ne zaman içilmeli?

Ginseng kökü çiğ olarak günde 1 ile 2 gram arası her gün tüketilebilir. Eğer toz halinde tüketilecekse günde 200-400 miligram arası Kore Ginsengi alınabilir. Daha az dozlarla başlayıp zaman içinde dozu arttırmak en iyisidir.

Korean Red Ginseng ne işe yarar?

Kore ginsengi antioksidandır. Bu sayede vücuttaki bağışıklık sistemi hücrelerinin sayısını arttırarak bağışıklık sistemi sağlığını destekleyebilir. Kötü kolesterolü azaltıcı etkiye sahip olduğu bilinir. Karaciğeri toksinlerden temizleyebilir.

Ginseng kalbe zararlı mı?

Ginseng, kafein ve diğer uyarıcıların etkilerini artırabilir, bu da hızlı bir kalp atışı ve olası terleme veya uykusuzluğa yol açabilir.

Ginseng aç mı tok mu?

Ginsengli bitki çayının faydalarını görebilmek için düzenli bir şekilde kullanılması gerekirken, ya da tok karnına içilmesi fark etmemektedir. Tercihe göre ya da tok karnına tüketebileceğiniz ginsengli bitki çayı, günün her saatinde hazırlanıp tüketilebilmektedir.

Ginseng zararları nelerdir?

Ginseng'in zararları

  • Baş ağrısı ve baş dönmesi.
  • Uyku problemleri.
  • Sindirim problemleri.
  • Tansiyon ve kan şekeri değişiklikleri.
  • Sinirlilik.
  • Bulanık görme.
  • Şiddetli cilt reaksiyonu.
  • Ödem.